Carrer
El Papiol

Carrer d'Anselm Clavé

Juana Maria Huélamo Gabaldón

Edificacions que caracteritzen el carrer d'Anselm Clavé, que comunica el carrer de l'Avinguda de la Generalitat amb la Baixada de Can Minguet, a la vessant del turó que configura el nucli antic del Papiol. Tot i que ha estat molt remodelat en època actual, s'havia caracteritzat per acollir habitatges de planta baixa, o de planta baixa i pis, molts d'ells de tipologia ciutat jardí. Actualment queden molts pocs exemples. De les seves construccions, destaquen les següents:
    1. Cantonada amb l'Avinguda de la Generalitat, 72, hi ha la part lateral i posterior del voluminós edifici de Cal Blanc
    2. Núm. 12. Casa de Joan Bou/Cal Ramon Miarnau
    3. Núm. 19-21.
    4. Núm. 13, Ca l'Orive.
    5. Núm. 15, Ca l'Hugo
    6. Núm. 17.

A prop, a l'alçada del número 14, al Parc de La Castanyera, hi ha el Monument a la Coral "La Perdiu". Algunes de les edificacions estan protregides dins del catàleg del Patrimoni Arquitectònic.

El carrer d'Anselm Clavé es coneixia popularment com de les moreres. Es va obrir a la part baixa del Papiol i en ell es van anar construïnt des dels primers anys del segle XX, casetes de planta baixa o algunes, les menys, de planta baixa i pis.
    Es va convertir en un carrer del tipus ciutat jardí, que dominava la vessant cultivada del puig on hi ha la vila vella, i els camps que van cap a la zona meridional del municipi.