Can Pere Prats
Malgrat de Mar

C. Carme 129

Noucentisme
    BPU. Catàleg de Béns del POUM, 2004.
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Can Pere Prats és una casa d'estil noucentista construïda durant la primera meitat del segle XX. És un edifici cantoner de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta d'un sol nivell i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis presenta tres obertures d'arc carpanell entre motllures que imiten pilastres estriades i franges verticals encoixinades. El portal està coronat per un frontó triangular partit amb un escut al mig i una petxina a sobre. La forma semicircular d'aquest acabament es reprodueix en el capcer, que incorpora cornises motllurades sostingudes per mènsules a nivell del frontó. La façana lateral reprodueix el mateix esquema compositiu que el frontis, aquí coronat per una motllura semicircular i un capcer sinuós. El tractament exterior del mur és arrebossat i pintat. A continuació de la façana lateral hi ha un mur d'obra acabat amb pilastres estriades i franges encoixinades al voltant de requadres de moisaic decoratiu.

La llicència d'obres va ser demanada per Francesc Prats el 18 de gener de 1928. La casa fou reformada per Pere Prats l'any 1946, amb la construcció d'un annex del pati que projectà l'arquitecte Francisco Portillo Quintana.