Jaciment Ciutat de Barcelona
Malgrat de Mar

Fons marí

En mal estat i víctima d'espoli.
    Dominio Público Marítimo Terrestre
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Jaciment de tipus subaquàtic situat al fons marí de Malgrat de Mar. Es correspon amb les restes d'una embarcació, que fou enfonsat l'any 1937. S'hi ha localitzat material divers, com màscares de gas i munició de guerra.

També es coneix com CBM2.

El Ciutat de Barcelona era una embarcació construïda a Itàlia l'any 1929 i que era utilitzat per a transport de mercaderies i viatgers pel bàndol republicà. Va ser enfonsat per un submarí el 30 de maig de 1937 davant la costa de Malgrat. Tot i la ràpida actuacio de l'hidroavió que l'escortava i dels pescadors i veïns de Malgrat, hi van morir més d'un centenar de persones. Va ser localitzat l'any 1999 per J.M. Rovira.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic. Malgrat de Mar (Maresme). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.