Can Genís
Sant Agustí de Lluçanès

Sector nord-est del terme municipal
    A 50 metres al nord-oest de l'església de Sant Genís de Pi

En ruïnes
    Jordi Compte i Marta Homs

Can Genís està situada a l'est de l'Alou a tocar de l'església de Sant Genís de Pi i al peu del serrat de Sant Genís.
    Era un edifici de petites dimensions que segons els propietaris estava constituïda per planta baixa amb les corts del bestiar i escala d'accés a un primer pis alt sota teulada. No es conserva la teulada que segons la documentació fotogràfica existent datada l'any 1947 era d'un sol vessant (POUM en procés). Les parets de càrrega són de maçoneria de pedra amb morter i tapia.
    Actualment es conserven parts dels murs est, sud i oest amb una alçada aproximada de 3 metres els quals es troben coberts parcialment per vegetació. També es poden observar diversos munts de pedra provinents del propi enderroc de la casa.

Era masoveria de Casademunt. Quedà deshabitada i s'enderrocà durant la segona meitat del segle XX