Campana
Santa Perpètua de Mogoda

Granja Soldevila (08130 - Santa Perpètua de Mogoda)

Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda
    Goretti Vila i Fàbregas

La Campana, dedicada a Santa Maria de Santa Perpètua, es troba situada davant l'accés principal de la granja Soldevila. Es troba damunt una base d'obra vista de planta quadrada i subjectada amb una cadena a una barra metàl·lica ornamentada en espiral i que acaba a la part superior un xic cargolada. És de grans dimensions, fabricada en bronze.

La campana data de l'1 de gener de 1909, i fou fabricada a Barcelona per Juan Dencausse. Aquesta presenta una subjecció a la part superior de nanses creuades, a la part més elevada ornamentades per cares de diferents animals que recorden els de les gàrgoles. De dalt a baix la campana es troba plantejada en tres espais o bandes, amb un tractament diferenciat. En la franja superior hi trobem tres grups de bandes concèntriques en relleu entre les quals s'observen decoracions amb motius vegetals.
    En l'espai central, pràcticament llis, s'hi troben dues figures, una d'un sant i l'altre de la Verge Maria, intercalades per la llegenda: Maria - Santa Perpètua - 1 enero 1909. Sota d'aquesta emmarcada dins una mena d'escut s'hi llegeix el nom del fabricant Juan Dencausse, amb seu a Barcelona.

La campana data de l'1 de gener de 1909, i fou fabricada a Barcelona per Juan Dencausse.