Pneumàtic
Santa Perpètua de Mogoda

Dani Montlleó i Alsina
    Bé catalogat, Ajuntament Santa Perpètua Mogoda
    Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda
    Goretti Vila i Fàbregas

Pneumàtic és una escultura situada uns metres al sud de la façana principal de la Granja Soldevila. Segons l'artista aquesta estructura en forma de cub enrajolat amb rajola blanca valenciana està disposat per a contenir aire comprimit. Considerant l'home com a acumulació, com a una associació de complements, i la vida com a una successió de complements, i la vida com a una successió d'adquisicions (materials i mentals), el concepte anhelat de buit funciona com una utopia davant el vertigen del ple. És la impossibilitat del buit, la condemna al complement, a l'acumulació. Queda sempre l'aire, però fins i tot eliminant-lo tenim sempre la forma ocupant un lloc. La pedra és una acumulació com a mínim d'aire, i actua com una interferència a la zona. Amb estètica "thunderbird" i un color de confort "retro" sembla una nevera portàtil enmig del bosc.
    Mides: 120 x 120 x 120 cm
    Material: Totxana, morter, rajola, griffi i acer inoxidable

Es troba prop de les escultures Blau i de la Campana, situades al costat de l'edifici de la Granja.

Jardí de la Granja, espai cultural.
    III Concurs d'Escultures a l'Aire Lliure, juliol de 1998.

Postals. Santa Perpètua de Mogoda. Parc escultòric. Un passeig per conèixer les escultures del municipi. Edita: Servei de Cultura - Patronat Granja Soldevila - Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, 2003.