La ciutat
Santa Perpètua de Mogoda

Xevi Roura i Pla
    Bé catalogat, Ajuntament SPM
    Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda
    Goretti Vila i Fàbregas

El monument "la ciutat" es troba a la façana d'un edifici situat en el camí de la Granja, just abans d'entrar en el solar que actualment es fa servir com a aparcament. Cal alçar la vista amunt per localitzar-lo, sinó passa completament desapercebut per al vianant.
    "La ciutat" vol expressar les següents idees de l'artista:
    Instal·lades sobre el mur d'aquest edifici un conjunt de petites cases envaeixen un espai, el redescobreixen, l'habiten en forma de petita ciutat. Aquest habitar és la base de l'escultura "La ciutat", una peça que vol estar present, igual que els nostres records, en un espai que coneixem com a propi.
    L'escultura vol formar part de l'entorn, vol obrir una reflexió sobre el lloc on vivim i la relació que tenim amb aquest, vol resituar-nos, sorprendre'ns.
    Mides: 12 elements de 20 x 25 x 20 cm
    Material: planxa i perfilaria de ferro (acer 111)

Camí de la Granja. IV Concurs d'Escultures a l'Aire Liure, juliol de 1999.

Postals. Santa Perpètua de Mogoda. Parc escultòric. Un passeig per conèixer les escultures del municipi. Edita: Servei de Cultura - Patronat Granja Soldevila - Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, 2003.