Camí Romeu a Montserrat
Viladecavalls

Serra de Collcardús

Marta Lloret Blackburn

Camí de gran recorregut que comença a Barcelona i acaba al Monestir de Montserrat. Des de Collserola, passa prop del pantà de Vallvidrera i l'ermita de la Salut. Continua per les poblacions de Rubí i Terrassa, passant per terme de Viladecavalls, i més endavant per Vacarisses i Monistrol. Des d'aquí el camí puja per la muntanya de Montserrat fins a arribar al Monestir. El tram de Viladecavalls transcorre pel camí de Can Buxeres, passant per les ruïnes de Can Margarit, i seguint en direcció del Coll de Margarit.

Aquest sender també es coneix com a GR -96.

El camí romeu a Montserrat és un camí de pelegrinatge molt antic, documentat des del segle XIV. El Centre Excursionista de Terrassa el va recuperar durant els anys 30 del segle XX. El 1989 es va reinaugurar, i pocs anys més tard es va senyalitzar la ruta. Fins el 1996 no va ser definit com a sender de Gran Recorregut (GR).