Carrer de Dalt
Viladecavalls

Carrer de Dalt

Marta Lloret Blackburn

El carrer de Dalt és un dels carrers més antics del nucli de Viladecavalls. Està format per cases entre mitgeres d'una i dues crugies i dos nivells d'alçat. La tipologia de portals és d'arc rebaixat amb brancals ceràmics i d'arc de mig punt adovellat o ceràmic. Els ràfecs es troben decorats amb imbricacions ceràmiques. Entre les cases antigues n'hi ha forces de nova construcció i de reformades.

El carrer de Dalt es va començar a construir en terres de Can Corbera, quan n'era propietària Teresa Llonch i Corbera, a mitjans del segle XVIII. En un primer moment se'l va conèixer com a carrer Antic, de Viladecavalls o de la Tarumba; aquest últim podria haver acabat donant el nom amb què popularment es coneix el poble. Les cases del carrer es trobaven adossades al costat de ponent, mentre que l'altre costat era ocupat per patis, eres i magatzems. En aquest carrer hi havia hagut l'ajuntament de la vila. Durant la segona meitat del segle XX moltes de les cases es van ampliar i reformar, mantenint l'estructura, però alterant-ne la composició de les façanes. També hi ha edificis de nova construcció.