Camí de la Font Seca a Sant Joan
Collbató

Va des del camí de les Bateries fins a Sant Joan

XV-XX
    El Patronat de la Muntanya de Montserrat en té cura.
    Assumpta Muset Pons

El camí de Sant Joan per la font Seca comença al camí de les Bateries, just després de passar la font Seca, i surt al camí de les Ermites, a sota la balma on hi havia les ermites de Sant Joan i Sant Onofre. És un corriol estret, tortuós i costerut que s'enfila pel vessant oriental del torrent que baixa de l'ermita de Santa Caterina, conegut també com el torrent de la font Seca. Té un desnivell de 585 m i una longitud de 4,6 km. És molt freqüentat per excursionistes, escaladors i amants de la muntanya.

Coordenades UTM: a la confluència amb el camí de les Bateries.

Era utilitzat per la gent de Collbató que anava a treballar al desaparegut restaurant de Sant Joan.

DIPUTACIÓ DE BARCELONA (2004-2005), Mapa i Guia Excursionista, Montserrat, Barcelona, Alpina.
    MIR, Jordi i Carles ALBESA (1999), Montserrat excursions des del Santuari, Barcelona, Publicacions de l'Abadia de Montserrat.
    OLIVER I PAUSAS, Jordi (2003), Montserrat. Guia itinerària, Barcelona, Publicacions de l'Abadia de Montserrat [Col·lecció Guies del Centre Excursionista de Catalunya], p.124.
    RIBERA I MARINÉ, Ramon (1975), Camins i canals de Montserrat, Barcelona, Publicacions de l'Abadia de Montserrat [Cavall Bernat, 3], p. 106.
    ROMA I CASANOVAS, Francesc (2006), Montserrat. Les 32 millors excursions i vies ferrades, Valls, Cossetània edicions [Col·lecció Azimut, 85], p. 100.
    SOLIAS, Josep M., Juana María HUÉLAMO i Susana LAUDO (s/d), Inventari del patrimoni cultural del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, Barcelona, Generalitat de Catalunya, p. 188.