Cal Sastre Lluçà

Osona
Sector sud del terme municipal
A 500 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 13'300.

Coordenades:

42.0449
2.047
421130
4655201
08109-47
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
XIX-XX
Bo
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
Ref. cad.: 019A09000
Jordi Compte i Marta Homs

Cal Sastre està situada uns metres a l'oest de la Font, en un punt lleugerament elevat respecte a la masia i a tocar de la pallissa.
Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis i una estructura adossada al nord-oest, la major part de la qual és un cobert. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra i cantonades delimitades amb carreus treballats, i totes les façanes menys la principal es troben completament arrebossades i amb les obertures reformades. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
La façana principal, orientada al sud-oest, conté a nivell de planta baixa un portal emmarcat amb pedra treballada i llinda de fusta i una finestra emmarcada amb monòlits de pedra treballada. Al primer pis hi ha dues finestres emmarcades amb maó. A l'esquerra hi ha una estructura adossada, amb una gran obertura emmarcada per una part amb brancals de maó i per l'altra per la cantonada del volum principal.
La façana nord-oest es troba completament dominada per l'estructura adossada, que conté un ample portal emmarcat amb pedra bisellada i llinda de fusta.
La façana nord-est té les obertures reformades i s'observa la roca mare que sobresurt a la part inferior. A la dreta hi ha l'estructura adossada, amb tres finestres emmarcades amb maó a nivell de planta baixa.
La façana sud-est, com la nord-est, té les obertures reformades i la roca mare sobre la que està bastida la masia sobresortint a la part inferior.

Cal Sastre era una de les masoveries de la Font. Per tipologia constructiva podria tractar-se d'una edificació del segle XIX o principis del XX.

Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació. Lluçà. 2007.