Cal Ponset Vell
Sant Mateu de Bages

Demarcació de Castelltallat
    C-25, sortida 114. BV-3009 i seguir pista direcció Castelltallat. A 400 m camí oest uns 50 m

En ruïna i molt malmesa
    Jordi Piñero Subirana

Restes molt escadusseres i totalment en ruïnes de l'antic mas de cal Ponset Vell. Estan emplaçades vora la pista que va de Fonollosa a Castelltallat, seguint el torrent de la Vall. Uns 300 m al sud-est hi ha cal Ponset Nou. De l'antiga casa de cal Ponset Vell tan sols en queden un amuntegament de pedres vora un camí i la construcció del femer, que és la part més sencera. El femer conserva els murs perimetrals i la volta de pedra.

Aquesta casa no té fitxa del Catàleg de Masies
    Informació oral facilitada per Miquel Ferrer, de cal Sec

En un llistat de masies de Castelltallat de l'any 1819 apareix cal Ponset, però no cal Ponset Nou. Fins a mitjans de segle XX cal Ponset Vell encara es conservava dempeus. Aleshores la va comprar un tal Canonge (d'Aguilar de Segarra) i la va desmuntar per aprofitar-ne la pedra.