Cal Masover de Rexach
Olost

Sector oest del terme municipal
    A 1250 metres per pista forestal de la carretera BV-4405, punt quilomètric 2'700

Barroc
    Normes subsidiàries de planejament d'Olost, 1992.
    Jordi Compte i Marta Homs

Cal Masover de Rexach es troba situat a uns 40 metres al nord-oest de la masia de Rexach. Es tracta d'un edifici de planta rectangular format per planta baixa i un pis, construït amb murs de maçoneria de pedra arrebossats i cantonades diferenciades de carreus de majors dimensions. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
    La façana principal, orientada al sud-est, presenta a la part esquerra un garatge i una eixida al primer pis. La resta de la façana es troba ordenada regularment amb tres obertures per planta. A la planta baixa hi ha un gran portal central i dues finestres, flanquejant-lo. Al primer s'hi obren tres finestres. En dos carreus situats a la cantonada diferenciada que separa la part de l'habitatge de l'eixida hi ha la inscripció i data següents: AVE MARIA SIN PECADO ES CONCEBIDA YOSEPH REXACH ANY 1722.
    La façana nord-est presenta a nivell de planta baixa una finestra i al primer pis una porta a la qual s'accedeix a partir d'unes escales.
    A la façana nord-oest s'hi adossa una petita torre de planta quadrada i coberta amb teulada piramidal construïda amb obra, que correspon a l'antic dipòsit d'aigua. A la planta baixa hi ha dos portals i una finestra i al primer pis s'obren dues finestres.
    A la façana sud-oest hi ha un cos adossat amb teulada d'una vessant que corresponia a les corts de la masia.
    Davant la façana principal hi ha una era enrajolada delimitada amb una filada de pedres arran de terra.