Casanova de Rexach
Olost

Sector oest del terme municipal
    A 1700 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 4'350

Barroc
    Normes subsidiàries de planejament d'Olost, 1992.
    Jordi Compte i Marta Homs

La Casanova de Rexach està situada al límit sud d'un petit serrat, a mig camí entre les rieres Lluçanès i Gavarresa, uns metres al nord-oest d'una gran alzina.
    Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum central de planta baixa, primer pis i golfes amb diverses estructures i volums al voltant. Està bastida amb murs de càrrega de maçoneria de pedra, arrebossats en alguns trams, amb cantonades delimitades amb carreus treballats. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
    La façana principal, orientada al sud, té un petit pati al davant, delimitat per estructures d'ús agropecuari d'obra vista i amb l'accés principal, format per una porta de lliça amb brancals de maó, adossat a la cantonada sud-oest de l'edifici. La façana queda dominada per una estructura moderna d'obra vista que sobresurt al centre formant una terrassa a nivell de primer pis. A la planta baixa hi ha un portal amb brancals de pedra treballada i llinda d'arc rebaixat de maó, al primer pis tres obertures, una de les quals emmarcada amb pedra bisellada i a les golfes una finestra emmarcada amb maó.
    La façana oest conté una petita estructura d'obra vista adossada a l'esquerra. A la planta baixa hi ha un portal d'arc rebaixat emmarcat amb brancals de pedra treballada i maó. Al nivell de primer pis i golfes hi ha cinc finestres emmarcades amb maó i llinda d'arc rebaixat, tres al primer pis i dues a les golfes, on una part del parament és d'obra vista.
    La façana nord està completament arrebossada i conté quatre obertures, una de les quals, a nivell de golfes, emmarcada amb pedra motllurada i ampit motllurat.
    La façana est conté dues espitlleres a la planta baixa i cinc obertures entre el primer pis i les golfes, una de les quals és una finestra emmarcada amb pedra bisellada que s'ha transformat en accés directe al primer pis, amb unes escales exteriors d'obra.
    Completen el conjunt diverses estructures que hi ha al sud de la masia, bastides en part amb murs de maçoneria de pedra i una pallissa de dos nivells al nord-oest, bastida amb murs de maçoneria de pedra en el nivell inferior i d'obra vista en el superior i amb totes les obertures emmarcades amb maó i llindes d'arc rebaixat.