Cabanya de la Cot Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Andreu de Gurb
  A 700 metres per camí rural de la carretera BV-4601, punt quilomètric 4'400

  Coordenades:

  41.9671
  2.23118
  436295
  4646409
  08100-173
  Patrimoni immoble
  Element arquitectònic
  Contemporani
  XIX
  Bo
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Productiu
  Privada
  Ref.Cad: 08099A01400023
  Jordi Compte

  La cabanya, o pallissa, de la Cot es troba situada uns metres a l'oest de la masia, en un pla lleugerament elevat respecte la masia i delimitat per un camp de conreu.
  Es tracta d'una cabanya de mitjanes dimensions formada originalment per dos nivells tot i que no conserva l'embigat interior que els separava. Està bastida amb murs arrebossats, de maçoneria de pedra a la façana principal, a tota la base de l'edifici i a les cantonades, i de tàpia a la resta. La teulada, reformada amb fibrociment, és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
  La façana principal, orientada al sud-est, conté una gran obertura d'arc de mig punt emmarcada amb lloses a plec de llibre, amb una pedra treballada que sobresurt a l'extrem superior dels brancals a mode de capitell.
  Les façanes restants no contenen cap obertura i es troben arrebossades, l'arrebossat es troba escrostonat en les façanes nord-est i nord-oest i és modern a la façana sud-oest.
  Davant la cabanya hi ha l'antiga era, situada en un pla elevat respecte a la masia i delimitada per un mur de maçoneria de pedra que ordena el desnivell entre el pla de la pallissa i el de la masia. En alguns punts d'aquesta era s'observen restes d'un antic enrajolat.

  Es troba parcialment reformada com a cobert per a bestiar.