Cabanya de Campdelacreu
Gurb

A 600 metres per camí rural de la carretera B-522, punt quilomètric 2'900

Els murs de tàpia es troben erosionats en alguns punts.
    Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
    Jordi Compte

La cabanya, o pallissa, de Camp de la Creu es troba situada uns metres a l'oest de la masia de Camp de la Creu.
    Es tracta d'una cabanya de mitjanes dimensions formada per dos nivells, tot i que no conserva l'embigat que originalment els separava. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra a la base i les cantonades i de tàpia a la resta, i està coronada amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
    La façana principal es troba orientada al sud i conté una gran obertura d'arc rebaixat, emmarcada amb brancals de pedra treballada i arc d'obra vista que pràcticament ocupa tota l'amplada de la façana. A cada una de les façanes restants hi ha una finestra emmarcada amb maó i llinda de fusta. La teulada actual és de fibrociment i conserva part de l'embigat que sustentava la teulada original.