Cabanya de Barnera
Gurb

Parròquia de Sant Andreu de Gurb
    A 2100 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera BV-4601, punt quilomètric 1'100

Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
    Jordi Compte

La cabanya, o pallissa, de Barnera es troba situada uns metres a l'est de la masia que li dóna nom, a l'extrem est del conjunt d'estructures que s'estén a l'est de la masia.
    Es tracta d'una cabanya de grans dimensions formada per dos nivells, tot i que no conserva l'embigat que originalment els separava. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra arrebossats i coronada amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
    La façana principal es troba orientada a l'est i conté una gran obertura d'arc de mig punt emmarcada amb lloses a plec de llibre que pràcticament ocupa tota l'amplada de la façana. A l'interior hi ha un arc toral que sustenta la part central de la teulada.
    A la resta de les façanes només es troba una obertura orientada al sud.