C/ Major, 3

c/ Major, 3

Bo
    La normativa del Pla Especial obliga a la conservació de la façana, inclòs el plafó ceràmic del segon pis; aconsella, però, la transformació de la gran obertura existent a la planta baixa.
    Pla Especial, 145. 2006
    Ref. cad.: 62203DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres, amb un alçat de tres nivells (pb + 2p) i dues obertures en cadascun d'ells. Totes elles són rectangulars i no presenten una entitat arquitectònica significativa ni un valor històric remarcable.
    En la planta baixa s'identifica una gran porta que ocupa bona part del frontis d'aquest ras; dóna accés a un espai apte per a garatge o local comercial, avui dia en obres. La porta que permet accedir als pisos superiors és de reduïdes dimensions i se situa a la banda dreta de la planta.
    El primer pis consta d'un balcó corregut de disseny convencional, amb volada d'obra, que mostra la part inferior decorada per rajoles que reprodueix un motiu geomètric que crea l'efecte d'escates, i barana metàl·lica amb barrots de ferro decorats per motius geomètrics circulars i aïllats. A la segona planta són visibles dues finestres.
    L'element més destacat de la façana és el plafó de rajoles policromes, amb emmarcament en forma d'arc de mig punt, que se situa a l'alçada del segon pis i en el que es representa la torre de les hores amb escenes populars.
    En el coronament, se situa un fals ràfec de teulada i la barana del terrat transitable de l'edifici, en la que s'alternen trams calats amb pilars d'obra.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. Forma part del Conjunt 4 que inclou les cases populars construïdes en el recinte de la primera muralla de la vila i en el seu antic fosat.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)