Bòbila de can Tutusaus
Olesa de Bonesvalls

Can Tutusaus. Plaça de la Creu nº 1. 08795 OLESA DE BONESVALLS
    Al costat de la casa, al peu de la nova variant que uneix el poble i can Costa.

En ruïna.
    Cortés Elía, Mª del Agua

Construcció que es troba casi a tocar la masia de Can Tutusaus, al costat de la nova variant que uneix el poble i can Cost. Es tracta d'una construcció de planta rectangular, feta de pedra per fora i maó per l'interior. Conserva quasi sencer el volum d'estructura original, la part de la fogaina o forn de baix, amb dues portes d'arc de mig punt de maó; i de la resta no es pot veure amb precisió les seves estructures, degut a l'espessa vegetació que en part el cobreix. Davant la porta encara es poden trobar restes de teules molt probablement sortides de les fornades d'aquest forn, dins el qual probablement s'hagués feta la cuita no tan sols de teules sinó també de maons.

Les teuleries són construccions destinades a fabricar les teules destinades a l'obra de les cases, de manera que generalment cada casa feia el seu forn per a ús en les seves obres. El procés de fabricació consisteix a modelar l'argila per tal de donar-li la forma cònica característica i posar les teules a coure dins el forn a unes temperatures molt altes. Generalment en aquests forns també es feia la cuita dels maons. Probablement aquest forn es feu per les obres de remodelació de la casa, a finals del XVIII o principis del XIX.