Font de la Fontana
Olesa de Bonesvalls

Fondo de la Fontana. 08795 OLESA DE BONESVALLS
    Al nord del poble, al fondo de la Fontana

Cortés Elía, Mª del Agua

Interessant font situada en mig de dues carrerades (Miralles, 1999) que formen part de la carrerada de la Costa de Sant Pau (d'Olesa a el Pago). És una Font que neix a la falda del Puig del Montgrós. L'aigua sortia en una cucona, naixent de sota, i posteriorment es va fer sobre ella una estructura de pedra per tapar-la i evitar que s'embrutés, amb una obertura frontal. Degut a que l'aigua surt a la cucona quan en baixa molta aquesta sobreïx i per tal de no perdre-la el grup de caçadors i altra gent d'Olesa va fer l'any 2003 una bassa de ciment en la que s'acumula l'aigua que surt i que serveix per abeurar el bestiar que passi pel lloc. En conjunt l'indret constitueix un paratge molt agradable en el que sempre hi ha aigua a la font.

A prop de la Fontana hi ha una monjoia, el pou del Frare i la barraca del Frare.

Estava dins la propietat dels Badell.

ESTRADA, D.; ESTRADA, S.; FARRÉ, P.; MITJANS, M.; ROS, D.; ROS, N.; ROS, R.; SOLER, J. (2005). Petjades Històriques. Recull de construccions rurals en pedra seca i altres curiositats naturals al terme d'Olesa de Bonesvalls. Grup de Recerca Olesa Rural. Edicions Andana, Vilafranca del Penedès.