Béns mobles artístics i d'ús domèstic de Can Roc
Santa Coloma de Cervelló

  Baix Llobregat
  Plaça de la Constitució, 4
  Emplaçament
  Nucli urbà
  69,6

  Coordenades:

  41.369
  2.01555
  417669
  4580188
  Número de fitxa
  08244 - 125
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Col·lecció
  Modern
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Regular
  Alguns dels mobles de fusta mostren l'acció de xil·lòfags.
  Protecció
  Física
  Accés
  Restringit
  Científic
  Titularitat
  Pública
  7702904DF1870B0001EA
  Autoria de la fitxa
  Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

  L'adquisició de Can Roc per part de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló (per tal de conservar-la i donar-li un ús públic) incloïa diverses peces de mobiliari, elements decoratius i atuells d'ús domèstic.
  Cal destacar-ne una habitació de mobiliari isabelí, format per un llit, tauleta de nit, dues calaixeres, un tocador amb mirall, dos ribellers i una vitrina amb la imatge de Santa Anna i Santa Maria nena. Aquest conjunt es caracteritza per l'ús de fusta amb decoració incisa i lacada en negre, ocasionalment amb elements de marbre o ceràmics. La resta del mobiliari, dispers per diversos espais de la casa, inclouen taules, cadires i dues caixes de núvia de fusta tallada notables. A la cuina i altres estances, cal ressenyar-hi la presència d'armariets i prestatges encastats, a més d'atuells d'aram. Al celler hi ha tines, una premsa de cargol, una piadora, tenalles, un banc de fusta i eines del camp.

  L'Ajuntament està elaborant un inventari exhaustiu dels objectes, alguns dels quals es trobaven embalats en el moment de la visita.