Bassa i rec de Can Jordà
Santa Susanna

Riera de Santa Susanna

La Bassa està ben conservada i encara està en ús, però el rec i el pont estan enderrocats.
    Marc Bosch de Doria

Bassa de grans dimensions feta d'obra de pedra i maons lligats amb calç, adossada al mur de contenció de l'antic camí d'accés de la masia de can Jordà. De la banda sud en surt un rec soterrat per regar els camps de la masia, que creuava la riera a través d'un petit pont de pedra, actualment enderrocat. Només es conserva l'arrencament de l'arc.

A l'edat mitjana la masia de Can Jordà tenia el dret d'extreure aigua de la riera, a l'alçada del molí fariner, i la canalitzaven cap a la bassa per regar els camps. L'actual bassa és fruït de successives ampliacions i reparacions.