Plana de Can Jordà
Santa Susanna

Plana davant la masia de Can Jordà

Marc Bosch de Doria

Jaciment arqueològic situat als camps situtats davant de Can Jordà, al costat de la riera de Santa Susanna. Desconeixem l'entitat i caracterísitques del jaciment, però a la masia de Can Jordà es conserva un lot de fragments de ceràmica romana procedents d'aquest indret: àmfores (entre les quals, una vora del tipus Pascual 1 i una nansa de Dressel 2/4), dos pondus, terra sigil·lada, una moneda de bronze, a més de nombrosos fragments de regula, imbrex i àmfores. Segons el Sr. Clarabuch també hi havia un mur de pedra i s'observaven algunes taques circulars en el terreny. L'emplaçament i l'entitat de les restes conegudes, indica que en aquest indret hi podria haver una explotació agropecuària, o la pars rustica d'una vil·la romana.

Segons el Sr. Pere Clarabuch i Pellicer, aquestes restes es varen localitzar fortuïtament en excavar una rasa per a la col·lacació d'un tub per a subministrar aigua al dipòsit de la masia, a principis de la dècada de 1980.