Barri de can Torres
Granollers

Sector sud del terme municipal. Palou, barri de can Torres
    Carretera del Masnou (BP-5002), al km 13,9

BPU
    Catàleg de masies i cases rurals del sòl no urbanitzable (2012). Identificadors 209 (can Salvador), 210 (can Puig), 211 (cal Gaig Nou), 213 (Mansó Torres), 214 (can Llorens), 216 (can Perdiu), 217 (casa Prat).
    Propietaris diversos
    Jordi Piñero Subirana

Barri rural de l’antic terme de Palou, emplaçat al sector sudest d’aquesta plana agrícola, vora la carretera del Masnou pel costat de llevant. És format per unes set cases aïllades distribuïdes de manera irregular per una àrea força àmplia. La majoria han conservat força íntegrament la tipologia constructiva originària (com can Salvador,  Mansó Torres, can Llorenç, can Perdiu, can Prat o can Puig); d’altres han estat àmpliament reformades o són de nova construcció (com cal Gaig Nou).

En aquest barri de cases aïllades la tipologia constructiva és força diversa; les reformes de moltes cases són de diferents èpoques i amb intervencions heterogènies. En general, hi domina la casa pagesa de dimensions força àmplies, com can Pediu o can Prat, també hi trobem cases que compten amb intervencions arquitectòniques més elaborades, com can Puig, o casals de dimensions considerables, com can Salvador, que es caracteritza per una àmplia galeria arquejada a la façana posterior.

Palou havia estat un municipi independent fins que l’any 1928 fou agregat a Granollers. S’hi conserven diverses masies aïllades, d’origen medieval, algunes de notable interès. Als segles XIX i XX van anar sorgint un bon nombre de cases de pagès més petites que es troben més o menys agrupades en barris o carrers. Són els barris de can Mayol, can Giró, can Tries, can Bou, Sant Julià, el Junyent, Sant Salvador, can Tinet, Sant Josep, Sant Joan, can Torres o cal Rei. I a la zona central de la plana s’estén un petit nucli més compacte entorn de la parròquia.

Segons dades del cadastre, no sempre del tot fiable, la majoria de cases del barri de can Torres s’haurien construït a finals del segle XIX o principis del XX: can Prat (1889), can Perdiu (1890), can Puig (1916).