Barraca de marge
Olvan

Emplaçament
    Uns 48 metres al nord de la font i l’horta del Ballaró. Per sota el camí que de Cal Blau va al campament d’Olvan.

42.057033752893
    1.9132797063524
    410080
    4656679
    08144 - 265
    Tot i que es conserva força bé, té algun petit despreniment de part de les parets.
    08143A007000400000BS
    Sara Simon Vilardaga

Barraca realitzada a partir del rebaix del tapàs, en un marge d’una feina. Conforma un espai de reduïdes dimensions, de planta irregular, tot i que la part principal defineix una planta tendint a semicircular, amb un petit espai allargat al costat de ponent. Compta amb una obertura d’accés, també feta en el mateix tapàs i de forma quadrangular, tot i que no es conserva la fusteria, s’hi pot veure les restes d’alguna frontissa i alguns encaixos on hi aniria col·locada. A l’interior, en el costat de ponent, on hi ha un petit espai allargat, trobem una altra petita obertura, segurament a manera de finestra per ventilar i il·luminar l’interior. A la superfície interior de les parets hi ha algun rebaix i encaixos, i també unes creus incises en el lateral de la porta.

Es desconeix la funció originària d’aquesta barraca, tot fa pensar en un espai per desar-hi eines i aixoplugar-se del mal temps. No es pot descartar que hagi tingut altres usos.

Autoria de les imatges: Sara Simon, 2021.