Barraca de la vinya del Sastret
Olvan

Emplaçament
    A l’extrem de ponent d’un dels camps que hi ha sota la masia de l’Alzinosa, prop del camí que d'Olvan porta a la masia.

42.06781957579
    1.9090611494358
    409746
    4657882
    08144 - 264
    La barraca no té teulada i part dels murs estan ensorrats.
    08143A006000110000BQ
    Sara Simon Vilardaga

Barraca de pedra seca construïda aprofitant un desnivell de roca pel costat de ponent, de mides més aviat petites i d’un sol nivell. Els murs són fets amb grans blocs de pedra irregular; l’obertura de la porta d’accés està situada al costat de llevant, obrint al camp de conreu a l’extrem del qual hi ha l’estructura. La planta tendeix a rectangular tot i que l’angle sud-est és més aviat arrodonit per la part exterior, en part degut a la diversitat i irregularitat dels blocs que conformen el mur.

Les fonts orals recollides expliquen que la barraca recull el sobrenom de la persona que menava els camps de la zona. La barraca era emprada per guardar l’animal, mula, matxo o altre tipus d’èquid, així com aixoplugar-se o guardar algunes eines.  A la vegada el nom també ens testimonia que a la zona hi havia feixes amb vinyes.

Autoria de les imatges: Sara Simon, 2021.