Font i viver de les Cases
Olvan

A uns 78 metres al sud-oest de la masia les Cases.

Sara Simon Vilardaga

La font i el viver de la casa de pagès les Cases, està situada al vessant esquerre de la riera d’Olvan, al seu pas pels terrenys de la masia. Entre la riera i un camp de conreu, en un marge de blocs de pedra que fan de suport del terreny, hi ha el brollador de la font, del qual l’aigua cau de manera contínua en un recipient per desaiguar cap al viver. L’estructura del viver és de planta més o menys trapezoïdal, aprofita el terreny natural en dos dels seus costats, tot bastit amb murs de pedres i lligades amb morter. Al davant mateix de la font i el viver hi ha un hort i a continuació vers la riera altres feixes de conreu d’hortalisses i patates.

Al peu de la font passa el camí que era emprat pels masovers per dirigir-se cap a Gironella a peu.

La masia compta amb una altra font situada a llevant de la casa, la qual va permetre abastir-la d’aigua corrent.

Autoria de les imatges: Sara Simon, 2021.