Mediona

A l’est del nucli urbà, al nord del camí de Butxafava

XVIII – XX
    Legal i física
    Rodejada per una tanca metàl·lica, aparentment per criar-hi conills en el passat.
    Fitxa ARQ087 del Catàleg de bens a protegir del POUM.
    La UNESCO declara el dia 28/11/2018 Patrimoni cultural immaterial l’Art de la pedra seca: Coneixements i tècniques.
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Construcció de pedra seca aèria aïllada de planta circular. Aixecada al mig d’una zona boscosa es troba totalment coberta de vegetació, però en perfecte estat. Es troba  rodejada d’una tanca metàl·lica d’uns 1.60 m d’alçada tancada per un cadenat, i per tant és inaccessible.

La porta, orientada a est, està definida per una llinda plana i la coberta correspon a una falsa cúpula feta per aproximació de filades.

Fitxa (de barraca) número 8033 de la Wikipedra.

És difícil determinar la cronologia exacte de les construccions de pedra seca, ja que no se'n coneixen documents. La hipòtesi més raonable situaria la gran expansió d'aquestes construccions entre finals dels segle XVIII i la primera meitat del segle XIX.