Balma de Cal Coix
Lluçà

A 500 m del nucli per una camí que surt de la carretera a St. Quirze (BV-4341), p.q. 8,900
    Sector nord del nucli de Santa Eulàlia de Puig-oriol

Escola Gafarró / Ajuntament de Lluçà

La balma de Cal Coix està situada per sota la casa del mateix nom i a uns 60 m d'El Casó, en el punt més baix del terreny, al nord del nucli de Santa Eulàlia de Puig-oriol.
    Té una llargada de 25-30 metres, una alçada que va de 0,70 a 1,65 metres i una profunditat de casi 5 metres. Conté una bassa d'aigua natural a l'esquerra, gràcies a l'aportament per degoteig intermitent. També s'observa una cortina d'heures en aquest contorn. La balma es troba orientada al sud-oest, davant d'un camp, cap una amplitud d'horitzó amb molt bones vistes. Té una petita formació de tosca coberta de molsa per la que regalima l'aigua.
    Destaca per un fort contrast entre la part dreta molt seca i baixa d'alçada i la part esquerra, molt més humida i coberta de vegetació i més alta. També per la seva proximitat i fàcil accés al nucli urbà del municipi.

Es considera una balma de gran interès per tot el poble i en especial pels alumnes de l'Escola "Gafarró"pel seu fàcil accés també des de l'escola a través d'un petit corriol que hi va directe per un petit bosc de roures.
    Popularment la Balma es considera important pel seu ús recreatiu al llarg de les diferents generacions de nens.