Ball de Pastorets
Vilafranca del Penedès

Casc antic

Música i dansa

Ball format per set parelles d'homes i dones.
    El vestuari es composa de pantalons blancs amb floretes de roba al lateral (vermella, groga i verda) i camisa blanca, tant per a homes com per a dones. Porten una samarra i un bastó, de fusta de magraner i d'uns 70 cm, una carbassa, un fuet i un sarró. Calcen espardenyes de set vetes vermelles. També es cobreixen el cap amb un barret de palla, amb flors de roba, camals amb tres tires de cascavells i corbatí vermell.

Les primeres referències són del segle XVIII. El 10 de novembre de 1802, va participar en el seguici de recepció al rei Carles IV. El 1920 van desaparèixer del seguici de sant Fèlix, fins la represa, l'any 1980.

BAYER, Xavier i altres (1997). Abecedari de la Festa Major de Vilafranca del Penedès. Edita Vilatana, C.B. Vilafranca del Penedès.