Ball de Figuetaires Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Casc antic

  Coordenades:

  41.34637
  1.69811
  391083
  4578026
  08305-287
  Patrimoni immaterial
  Música i dansa
  Contemporani
  XIX-XX
  Bo
  Inexistent
  Fàcil
  Lúdic
  Pública
  Jordi Montlló Bolart

  Divertit ball que interpreten set homes i set dones. El vestuari dels homes consisteix en pantalons blancs amb una veta vermella/blava, un color a cada costat i camisa blanca amb una veta vermella, tapant els botons de la camisa i una veta blava al coll. Per les dones, una faldilla blanca amb dues vetes a l'extrem inferior (una mica separades); una de color vermell i l'altra blava; brusa blanca de mànigues curtes, amb un llaç a les mànigues. El coll de la brusa és coll barca.
  El calçat és d'espardenyes de vetes vermelles i blaves. Els complements masculins són: faixa blava, camals vermells amb picarols petits i barret blau (a l'estil "gorro frigi" francès) amb un picarol a la punta. A la base del barret hi ha una veta blanca. Els complements femenins són: un barret blanc amb una veta vermella a la base del barret; faixa blava, cordada per darrera amb forma romboïdal. Al centre de la faixa, hi ha un rombo petit i enagos per a la noia que fa el puntal.

  BAYER, Xavier i altres (1997). Abecedari de la Festa Major de Vilafranca del Penedès. Edita Vilatana, C.B. Vilafranca del Penedès.