Ball de diables de les Roquetes
Sant Pere de Ribes

Les Roquetes

Música i dansa
    Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Pl. de la Vila, 1
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Els balls de diables participen en les celebracions més emblemàtiques de les Roquetes, com són les festes majors de Sant Joan i Santa Eulàlia. Els anomenats diables surten en cercavila, junt amb els gegants, la dragona i els altres balls populars. Les figures que hi participen són Llucifer, la Diablessa, l'Àngel, un Fogoner, tres timbalers, dotze diables i tres repartidors. Llucifer i la diablessa sostenen ceptrots i els diables maces, on s'hi fixen les càrregues que fan explotar al ritme del ball, marcat amb el repic dels timbalers. La indumentària és feta amb roba de sac, reforçada amb una capa que incorpora dibuixos de flames. L'Àngel està representat per una nena.

La primera colla de diables de les Roquetes es va constituir per la festa major de l'any 1981. Fins a l'any 2000 no es va crear el nou ball de diables, anomenat Els Diabòlics, que des d'aleshores han sortit de forma ininterompuda fins a l'actualitat.