Vessant migdia del coll de Puig d'Ovella
Granollers

    Vallès Oriental
    Vinyes al migdia del Coll de Puig d'Ovella, 08400-GRANOLLERS
    Emplaçament
    A mitja vessant d'un turó miocènic

    Coordenades:

    41.5791
    2.2919
    440972
    4603288
    Número de fitxa
    08096 - 304
    Patrimoni immoble
    Tipologia
    Jaciment arqueològic
    Prehistòric
    Antic
    Ibèric
    Estat de conservació
    Dolent
    La vinya ha desaparegut a causa de la construcció de la presó, però és possible que el jaciment no hagi estat destruït, ja que les terres no semblen haver estat rebaixades i fins i tot es conserva la figuera on Emili Ramon efectuà la troballa de taques cendroses (INVENTARI, 1997; VILA, 2001).
    Protecció
    Inexistent
    Inexistent
    PEPHA nou, Zona Arqueològica
    Número inventari Generalitat i altres inventaris
    IPAC-CA
    Accés
    Sense accés
    Altres
    Titularitat
    Pública
    Generalitat de Catalunya, Departament de Justícia
    Autoria de la fitxa
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

    En unes vinyes que estan situades al vessant migdia del coll de Puig d'Ovella, just on neix la torrentera que baixa suaument cap a can Cristòfol, es trobaren restes superficials de terrissa ibèrica a mà i a torn. També hi aparegué un molí barquiforme de granulopòrfid. No ha aparegut cap estructura que defineixi més el jaciment. Únicament cal assenyalar la presència d'unes taques cendroses prop d'un figuera que hi ha al bell mig del camp. L'accés al jaciment s'efectua des de la carretera del Masnou a Granollers cap a la presó (INVENTARI, 1997).

    A INVENTARI (1997) i a VILA (2001) apareix citat com PUIG D'OVELLA, però al plànol del terme municipal com a PUIG D'OLIVELLA. A.A.M.G. (s.d.) referència restes en la següent localització 7. Carena oriental de Palou, que tal vegada podrien correspondre a aquest mateix jaciment. Fotografia de Lluís Vila i Bonamusa. Proposta de protecció al nou PEPHA Zona Arqueològica.

    Jaciment documentat per J. Estrada i E. Ramon (INVENTARI, 1997, VILA, 2001).

    A. A. M. G. (s.d.) Llistat del Pla d'Arqueologia Urbana de Granollers, Granollers, Àrea d'Arqueologia del Museu de Granollers.

    INVENTARI (1997) Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya. Carta Arqueològica. Vallès Oriental. Granollers, Barcelona, Generalitat de Catalunya, exemplar mecanografiat, actualització 1997.

    VILA BONAMUSA, Lluís (2001) ) Pla especial de protecció del Patrimoni Històric-Arquitectònic de Granollers. Patrimoni aqueològic. Granollers. Document administratiu.