Turó de les Forques Granollers

Vallès Oriental
Dalt del turó de les Forques, 08400-GRANOLLERS
Turó miocènic sobre el cementiri i dominant Granollers

Coordenades:

41.60965
2.29803
441510
4606676
08096-303
Patrimoni immoble
Jaciment arqueològic
Antic
Romà
Dolent
Erosionat
Inexistent
IPAC-CA
Fàcil
Social
Privada
Diversos
ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

Al cim d'aquest turó, on s'aixecaven les forques a l'Edat Mitjana, ha aparegut algun fragment dispers de "tegula" romana. No hi ha notícia d'altres tipus de troballes. Actualment encara es pot veure algun fragment de "tegula" en el vessant oest del turó. No hi ha restes de cap estructura. No es constata matrial ceràmic ni constructiu romà, però si que s'observen restes de les parets que J. Estrada qualificà com a romanes per la troballa de paviments associats (INVENTARI, 1997).

A.A.M.G. (s.d.) referència restes en la següent localització 117. Turó de les Forques, que tal vegada podrien correspondre a aquest mateix jaciment

Documentats diversos fragments de ceràmica en superfície (INVENTARI, 1997).

A. A. M. G. (s.d.) Llistat del Pla d'Arqueologia Urbana de Granollers, Granollers, Àrea d'Arqueologia del Museu de Granollers.; ESTRADA I GARRIGA, Josep (s.d.) Notas arqueológicas inéditas el Vallès Oriental, Granollers.; ESTRADA I GARRIGA, Josep; VILLARONGA, Leandre (1967) La monetal y el hallazgo de Cánoves (Barcelona), Barcelona, Separata de la revista Ampurias, Vol. XXVIII, Instituto de Prehistoria y Arqueologia, Diputación de Barcelona.; INVENTARI (1997) Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya. Carta Arqueològica. Vallès Oriental. Granollers, Barcelona, Generalitat de Catalunya, exemplar mecanografiat, actualització 1997.