Turó de les Forques
Granollers

  Vallès Oriental
  Dalt del turó de les Forques, 08400-GRANOLLERS
  Emplaçament
  Turó miocènic sobre el cementiri i dominant Granollers

  Coordenades:

  41.60965
  2.29803
  441510
  4606676
  Número de fitxa
  08096 - 303
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Antic
  Romà
  Estat de conservació
  Dolent
  Erosionat
  Protecció
  Inexistent
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPAC-CA
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Privada
  Diversos
  Autoria de la fitxa
  ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

  Al cim d'aquest turó, on s'aixecaven les forques a l'Edat Mitjana, ha aparegut algun fragment dispers de "tegula" romana. No hi ha notícia d'altres tipus de troballes. Actualment encara es pot veure algun fragment de "tegula" en el vessant oest del turó. No hi ha restes de cap estructura. No es constata matrial ceràmic ni constructiu romà, però si que s'observen restes de les parets que J. Estrada qualificà com a romanes per la troballa de paviments associats (INVENTARI, 1997).

  A.A.M.G. (s.d.) referència restes en la següent localització 117. Turó de les Forques, que tal vegada podrien correspondre a aquest mateix jaciment

  Documentats diversos fragments de ceràmica en superfície (INVENTARI, 1997).

  A. A. M. G. (s.d.) Llistat del Pla d'Arqueologia Urbana de Granollers, Granollers, Àrea d'Arqueologia del Museu de Granollers.

  ESTRADA I GARRIGA, Josep (s.d.) Notas arqueológicas inéditas el Vallès Oriental, Granollers.

  ESTRADA I GARRIGA, Josep; VILLARONGA, Leandre (1967) La monetal y el hallazgo de Cánoves (Barcelona), Barcelona, Separata de la revista Ampurias, Vol. XXVIII, Instituto de Prehistoria y Arqueologia, Diputación de Barcelona.

  INVENTARI (1997) Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya. Carta Arqueològica. Vallès Oriental. Granollers, Barcelona, Generalitat de Catalunya, exemplar mecanografiat, actualització 1997.