Torre del Senyor Massana/Torre Massana
El Papiol

  Baix Llobregat
  Carrer de l'Ignasi Iglesias, 18
  87

  Coordenades:

  41.43742
  2.00387
  416780
  4587795
  Número de fitxa
  08158 - 162
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Eclecticisme
  Contemporani
  Segle
  XX
  Any
  1947
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BPU. D33-Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del Papiol
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  6879605DF1867H
  Autor de la fitxa
  Juana Maria Huélamo Gabaldón

  Habitatge unifamiliar aïllat, de planta en forma de "T". La part principal de l'edifici consta de planta baixa i dos pisos. Es cobreix amb una teulada a dues vessants, de fibrociment, i és composta, acabada en ràfec perimetral amb dues motllures.
  Els buits de les finestres són de traça vertical, alguns de llinda plana, i altres amb el llindar acabat en arc de mig punt amb les impostes marcades. La majoria presenten ampit de rajoles vidrades en groc i altres estan precedides de jardinera feta de rajoles també vidrades i decorades amb motius vegetals.La façana principal i la posterior s'acaben en sengles frontals acabats en timpans, la base dels quals són impostes coronades amb boles decoratives. Els timpans estan marcats per una imposta trencada (la façana principal) i continua (a la façana posterior), al mig dels quals s'obren sengles finestres d'arcs peraltats. L'accés a la casa es fa a través d'una porta de ferro forjat decorada amb reganyol, roleus i flors de lis que es continua amb tot un reixat que forma la tanca del barri de l'edificació.

  És una de les torres de major interès de l'edifici, tant per volum com per la seva original fesomia, amb una clara adaptació arquitectònica al desnivell del terreny.

  Es tracta d'una de les diverses torres d'estiueig que es van anar construïnt al Papiol.