Riera Carbonell/Riera de Corró Granollers

Vallès Oriental
Barri del Lledoner, 08400-GRANOLLERS
A l'extrem Nord de Granollers

Coordenades:

41.62223
2.29025
440874
4608077
08096-218
Patrimoni natural
Zona d'interès
Dolent
La riera està patint una certa degradació, mentres que el pollancre ha estat mutilat fa pocs anys a fi de permetre el pas de cablejat elèctric (ARRIZABALAGA, 1996).
Inexistent
Fàcil
Social
Pública
Agència Catalana de l'Aigua
ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

Encara que parcialment canalitzada, no deixa de tenir interès des d'un punt de vista patrimonial. Baixant de Corró, serveix per delimitar pel nord el terme de Granollers del de Corró des de Can Mònic fins a la Riera (GARCIA-PEY, 1990). Es tracta d'un petit curs d'aigua que desemboca al riu Congost, i que conserva en bona part del seu petit pas pel terme de Granollers, la vegetació pròpia de ribera. De tota aquesta massa arbòria, que es desenvolupa en filera, a un costat i altre de la llera, en destaca un pollancre, de la varietat autòctona, situat a la riba esquerra, dins el terme de Granollers. L'arbre, que s'hi inclina per sobre, presenta el valor afegit de tractar-se d'un exemple de la varietat autòctona de pollancres, ja que aquests han estat generalment substituïts i destruïts sistemàticament del seu hàbitat natural, a la llera de les rieres. És un exemplar de bon tamany que perviu de les vernedes i les pollancredes que resseguien aquesta riera i que encara es poden observar en els termes de les Franqueses i de Samalús (ARRIZABALAGA, 1996).

El projecte de la creació d'un futur parc, permetrà gaudir d'aquest indret, un lloc fresc on cercar refugi a l'estiu, con feien les generacions passades (ARRIZABALAGA, 1996).

ARRIZABALAGA BLANCH, A (1996) "El valor de la natura. La Norma Granada", Lauro, Núm. 12, pp. 40-46, Granollers: Museu de Granollers. GARCIA-PEY, Enric (1990) Recull onomàstic de Granollers: Motius, topònims, nomenclatura, Estudis de Granollers i del Vallès Oriental, Núm. 3, Granollers, Ajuntament de Granollers.