Pintura del retaule de Sant Vicenç de Malla
Malla

  Osona
  Rectoria de Malla

  Coordenades:

  41.88693
  2.23453
  436493
  4637506
  Número de fitxa
  08111 - 138
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Objecte
  Modern
  Renaixement
  Segle
  XVI
  Pietro Paolo de Montalbergo
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Ornamental
  Titularitat
  Privada accessible
  Bisbat de Vic. C. Santa Maria, 1. 08500 Vic
  Autoria de la fitxa
  Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

  A la rectoria de Malla s'hi conserva una pintura que ha estat identificada com un fragment del retaule major de Sant Vicenç de Malla, fet per l'artista Pietro Paolo de Montalbergo. Es tracta d'una obra d'oli i trem pintada sobre taula, on s'hi representa l'oració de Jesús a l'hort de Getsemaní. En primer pla hi veiem les figures dels deixebles adormits, mentre en segon pla hi ha la figura de Jesús pregant al seu Pare davant el seu tràgic destí, representat a través d'un àngel que sosté una creu.

  El 25 de maig del 1554 l'artista italià Pietro de Montalbergo va rebre l'encàrrec de pintar el retaule major de Sant Vicenç de Malla. Entre les figures que hi ha de pintar, se li demanen dues escenes de la passió de Jesús, una de les quals seria la única que s'ha conservat.

  BOSCH, J.; GARRIGA, J. (1998). De Flandes a Itàlia. El canvi de model en la pintura catalana del segle XVI: el bisbat de Girona. Girona: Museu d'Art de Girona. GARRIGA, J. (1999). "Pietro Paolo de Montalbergo, pintor italià, ciutada de Barcelona", Miscel·lània en homenatge a Joan Ainaud de Lasarte. Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat.