Pica baptismal de l'església de Sant Cugat Sesgarrigues
Sant Cugat Sesgarrigues

  Alt Penedès
  Entrada de l'església de Sant Cugat Sesgarrigues
  Emplaçament
  Des de la carretera BV-2429, que ve de la N-340, el tercer carrer a la dreta hi arriba directament.

  Coordenades:

  41.36457
  1.75289
  395695
  4579979
  Número de fitxa
  08206-9
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Objecte
  Modern
  Renaixement
  Segle
  XVI-XVII
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPA, 15942
  Accés
  Fàcil
  Religiós
  Titularitat
  Privada accessible
  Església de Sant Cugat Sesgarrigues
  Autor de la fitxa
  Tríade scp

  Pica de pedra en forma de vas, semiesfèrica. El diàmetre exterior de la boca és de 72 cm i l'alçada de 36 cm. Està formada per nou superfícies rebuidades en forma de pètals que convergeixen al fons de la pica. Al nivell de la boca hi ha dos bordons que l'entornen.

  Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000. Sant Cugat Sesgarrigues 419-7-7 (279-127). Institut Cartogràfic de Catalunya. Segona edició: desembre 1998.

  Segons Mn. Antoni Margarit aquesta pica havia estat en el passat la pica baptismal de la parròquia. No sé sap com, en algun moment va ser portada al cementiri de Sant Cugat, a on, posada de cap per avall va fer de peanya durant anys a una creu senzilla que presidia el panteó on enterraven els capellans de la parròquia. En època moderna es va traslladar a la seva ubicació actual. Va ser restaurada i es va fer la peanya que l'aguanta, utilitzant com a model la que té la pica baptismal de l'església de Santa Fe (població de l'Alt Penedès). La pica d'aquesta altra església és molt semblant a la de Sant Cugat, per això es prengé aquesta decisió. Segons Mn. Margarit els seu origen podria ser romànic, però tot apunta a pensar que és contemporània de les obres dutes a terme als segles XVI-XVII