Edificis urbans de Sant Cugat Sesgarrigues Sant Cugat Sesgarrigues

Alt Penedès
A tot el municipi de Sant Cugat

Coordenades:

41.36414
1.75297
395701
4579931
08206-10
Patrimoni immoble
Conjunt arquitectònic
Modern
Contemporani
Bo
En general l'estat és bo, però caldria estudiar-les individualment. En algun cas convé plantejar-se restauracions o rehabilitacions. Alguna d'elles com la de Cal Ton de la Carme estan en procés de rehabilitació.
Inexistent
IPA
Fàcil
Residencial
Privada
Varis propietaris
Tríade scp

En aquesta fitxa hem volgut destacar un conjunt d'edificis que si bé no tenen una entitat o caràcter per destacar-los individualment, si creiem que tenen un interès o atractiu que els fan mereixedors de formar part del patrimoni arquitectònic del poble. Són cases de tipus urbà, entre mitgeres, o a vegades cases aïllades que destaquen per la composició de la seva façana, per les decoracions, pels portals d'entrada d'arc de mig punt adovellats, o fins i tot per la importància que li atorga la història local. Aquestes són: Cal Masover al c. Sant Antoni, la Torre al c. de la Torre del Gall, Cal Vicenç - Ca l'Agustí i Cal Ton de la Carme al c. Àngel Guimerà, Cal Fontanals al c. del Pont. Una d'aquestes, la Torre del c. de la Torre 1, està precatalogada a les NSP de Sant Cugat.

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000. Sant Cugat Sesgarrigues 419-7-7 (279-127). Institut Cartogràfic de Catalunya. Segona edició: desembre 1998.