Hostal Nou
Jorba

  Anoia
  Avinguda Canaletes, 62
  Emplaçament
  A l’oest del nucli, just davant del camí del Figuerot.
  382,7

  Coordenades:

  41.60089
  1.54517
  378763
  4606487
  Número de fitxa
  08103 - 42
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  S'hi han fet reformes l'any 2021.
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  8867607CG7086N0001TY
  Autor de la fitxa
  Cristina Belmonte- iPAT Serveis Culturals

  Edifici de planta quadrangular amb coberta de teula àrab a doble vessant. Correspon a una construcció amb planta baixa, pis i golfes que té més valor etnològic que arquitectònic.

  Actualment la façana principal es troba completament arrebossa i pintada de blanc amb un sòcol pintat de marró a la part baixa. Les obertures segueixen tres eixos de simetria amb la porta principal al centre. La obertura està coronada per un arc rebaixat de pedra i conserva una gran porta de fusta, just per sobre, té un balcó rectangular amb barana de ferro.

  A banda i banda de la porta trobem una obertura per planta, a la planta baixa, a l’oest la finestra s’ha substituït per una porta. Tot i que en alguna de les façanes laterals s’intueixen obertures a l’alçada de les golfes, aquestes no són visibles a la façana.

  La seva construcció segurament fou ja entrat al segle XX, fruit del creixement del municipi i amb l’objectiu d’abastir les necessitats de les diligencies que aturaven al poble. A la part posterior té un pati.

  Al segle XIX Jorba pateix un creixement econòmic i demogràfic important, duplicant quasi la seva població entre 1830 i 1894. Aquest creixement fou motivat principalment a la seva proximitat al camí ral, la millora en les infraestructures i la instal·lació de industries cotoneres, molins fariners, bataners, hostals, etc