Font del Conill Rellinars

  Vallès Occidental
  Torrent de la Font del Conill
  Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
  442

  Coordenades:

  41.62793
  1.93798
  411535
  4609012
  08179 - 75
  Patrimoni natural
  Zona d'interès
  Bo
  Raja però caldria desbrossar l'entorn i netejar una mica la surgència perquè la terra del marge i la vegetació no la colguin.
  Legal
  Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
  Fàcil
  Altres
  Privada
  08178A006000250000OI
  Jordi Montlló i Laura Bosch

  La Font del Conill és una surgència intermitent d'aigua situada a la llera esquerra del Torrent del mateix nom. S'hi accedeix pel Camí de les Boades, fins que trobem un camí, més estret, a mà dreta que s'endinsa per travessar la Riera de Rellinars i recuperar-lo a l'altre costat. Es tracta del Camí de la Font del Conill, que va resseguint el torrent en tota la seva llargada fins passat el terme municipal. Després de passar el gorg, el forn de calç i travessat el gual que transcorre per una plataforma rocallosa del mateix torrent, on hi abunda el canyissar i el jonc, el camí comença a ser costerut i frondós, amb gran quantitat de boixos a ambdós costats del camí. Abans d'arribar un revolt molt tancat, a mà esquerra, a ma esquerra d'una alzina hi ha un amuntegament de pedres que indiquen la presència d'un corriol molt estret entremig d'una boixeda (en una de les pedres encara es veu les restes d'un conill pintat de color blavenc). El fort pendent mena directament al torrent. La font dista a cinc metres a mà dreta, per sota el marge. És un indret molt humit, amb presència de roldor i jonc. La surgència neix d'entre les roques, i raja per un broc metàl·lic cap a una pica natural que la retorna cap al torrent. Les molses i la falzia roja hi creixen abundosament. L'heura també sembla estar-hi molt ben establerta i cobreix part del marge. Una pedra pintada amb un conill de color blau ens indica la seva presència.

  La historiadora de Rellinars M. Dolors Moreno ens diu que l'any 1549 hi havia a Rellinars el senyor Rafael Gibert posseïnt unes propietats properes a la "Font de Conills".

  CAPELLA, Pere (1997). Les fonts; dins XVIII Ronda Vallesana. Unió Excursionista Sabadell, pp. 34 - 40.