Font de Casajoana Rellinars

  Vallès Occidental
  Torrent de Casajoana
  Sector del Torrent de la Boïga
  444

  Coordenades:

  41.65286
  1.9282
  410755
  4611790
  08179 - 74
  Patrimoni natural
  Zona d'interès
  Bo
  L'espai no està habilitat perquè el caminant hi trobi aigua per omplir la cantimplora o assedegar-se perquè l'aigua està canalitzada per l'ús de la casa.
  Legal
  Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
  Fàcil
  Productiu
  Privada
  08178A010000180000OP
  Jordi Montlló i Laura Bosch

  La font de Casajoana està situada en una raconada ombrívola del torrent que porta el nom de la masia i que neix en els contraforts de la Morella. Per arribar-hi, hem de pujar pel Camí de Casajoana i ens hem de situar al costat de del safareig. Allí mateix neix una pista puja fins al Coll de la Morella i enllaça amb el Camí Ral. Nosaltres agafarem el de l'esquerre, que mena a la font. El camí que abans permetia el pas d'un carro ara és més estret, però es manté força net ja que al final de tot, hi ha la font que proveeix la masia d'aigua a través d'una canalització soterrada. Abans d'arribar-hi, a mà esquerra del camí, per sota del marge es pot observar una bassa descoberta construïda aprofitant la forma del terreny, per sobre del gorg. Actualment està en desús.
  La font neix d'una déu d'aigua permanent, d'entre les fissures de la roca calcària. El propietari hi ha posat una planxa amb un rocs al damunt perquè en aquest lloc l'aigua sorgeix per varis indrets fins que forma un bassal on venen els animals per abeurar-se però també el senglar, que en rebolcar-se ho malmet.

  CAPELLA, Pere (1997). Les fonts; dins XVIII Ronda Vallesana. Unió Excursionista Sabadell, pp. 34 - 40.