Jaciment arqueològic que ha proporcionat restes de diferents èpoques: uns forns d’època romana i un possible pont associat a la muralla medieval. Pel que fa als forns, formarien part de la vil·la romana de Granollers, concretament de la pars fructuaria de la vil·la (on tenien lloc processos productius relacionats amb l’explotació agropecuària, com ara l’elaboració d’àmfores per contenir oli o vi). Hi ha documentada una àrea amb forns entorn dels carrers de Barcelona i de Sant Jaume.
En efecte, en aquesta zona ja es tenia notícia de l’existència de diferents forns romans. Durant l’excavació del 2009 a la cruïlla entre els carrers Museu i Barcelona, i al carrer Museu, a l'alçada del número 5, s’hi va documentar restes de terra rubefacta en dos punts. Possiblement es tractaria de dos forns.
En segon lloc, en el tram entre carrer Museu i Sant Cristòfol s’hi van documentar tres forns excavats directament en el sòl geològic, amb les parets rubefactades, que en la majoria de casos es van conservar.
Tot i que en cap dels casos no es va trobar material que aportés una cronologia, existeixen notícies de Josep Estrada (1955) que parla de forns d'època romana en aquesta zona. Tal com hem dit, entre els carrers de Barcelona i de Sant Jaume.
D'altra banda, a la zona també es va localitzar un mur amb dues arcades, fets amb carreus de granit, i dues pilastres adossades. Els responsables de l’excavació consideren que es podria tractar d’un dels ponts per creuar el fossat de la muralla i poder accedir a l’interior del recinte per un dels portals en època medieval. El lloc es troba molt proper al portal de Sant Cristòfol, del qual sortia el camí Ral que es dirigia cap a Barcelona.