Can Riera / Serra de l'Esquella Granollers

Vallès Oriental
Camí de can Riera, 08400-GRANOLLERS
A mitja vessant d'un turó, a la riba dreta del riu Congost.

Coordenades:

41.58849
2.26988
439145
4604346
08096-280
Patrimoni immoble
Jaciment arqueològic
Antic
Romà
Dolent
El camí on van aparèixer les restes ha estat eixamplat recentment (INVENTARI, 1997). L'entorn de la masia és troba força alterat per tractar-se d'una zona d'influència del polígon industrial del Coll de la Manya (VILA, 2001).
Inexistent
PEPHA nou, Zona Arqueològica
IPAC-CA
Sense accés
Productiu
Privada
Diversos
ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

L'accés al jaciment s'efectua des de la carretera de Barcelona a Vic i Granollers. En arribar al Coll de la Manya, a l'alçada de la Renault, a la dreta, cal prendre el carrer Galileu i seguir-lo fins arribar al de Torres Quevedo, on cal girar un altre cop a la dreta. En arribar al final d'aquest carrer cal prendre, a la dreta, el camí de la Serra i seguir-lo en direcció sud, a ca l'Esquella. En el primer encreuament, a mà esquerra, es troba el camí que porta a la masia de can Riera. L'any 1951, el Sr. J. Estrada va documentar la presència de "tegulae" i àmfores a les roderes del camí entre can Riera i les cases de can Climent i can Bonastre. Això no obstant, actualment no s'observen restes arqueològiques en superfície (INVENTARI, 1997).

Proposta de protecció al nou PEPHA Zona Arqueològica

Documentat per J. Estrada (INVENTARI, 1997).

A. A. M. G. (s.d.) Llistat del Pla d'Arqueologia Urbana de Granollers, Granollers, Àrea d'Arqueologia del Museu de Granollers.; ESTRADA I GARRIGA, Josep (1955a) Síntesis arqueològica de Granollers y sus alrededores, Granollers.; ESTRADA GARRIGA, Josep (1969) Vias y poblamiento en el territorio del Area Metropolitana de Barcelona, (Cuaderno de edición limitada para uso interno). Comisión de Urbanismo de Barcelona, Barcelona, Ajuntament de Barcelona. ; ESTRADA I GARRIGA, Josep (1993) Granollers a l'antiguitat, Granollers, Tarafa, Editora de Publicacions, S.L.; ESTRADA I GARRIGA, Josep; VILLARONGA, Leandre (1967) La monetal y el hallazgo de Cánoves (Barcelona), Barcelona, Separata de la revista Ampurias, Vol. XXVIII, Instituto de Prehistoria y Arqueologia, Diputación de Barcelona.; INVENTARI (1997) Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya. Carta Arqueològica. Vallès Oriental. Granollers, Barcelona, Generalitat de Catalunya, exemplar mecanografiat, actualització 1997.; VILA BONAMUSA, Lluís (2001) ) Pla especial de protecció del Patrimoni Històric-Arquitectònic de Granollers. Patrimoni aqueològic. Granollers. Document administratiu.