Can Regordosa Tiana

Maresme
Carrer Edith Llaurador, 19

Coordenades:

41.4867
2.26694
438804
4593047
08282-75
Patrimoni immoble
Edifici
Modernisme
Historicista
XX inici
1910
Bo
Legal
BPU, Nivell C (núm CPAA 75) 17/07/2002
IPA 9160
Fàcil
Residencial
Privada
8932101DF3983B
Àlvar Sáez Puig

Edifici civil. Casa de planta baixa i pis que destaca fonamentalment pels elements de tipus historicista que utilitza en la seva decoració, especialment concentrada en les obertures, d'estil neogòtic: arcs ogivals lobulats, elements vegetals i guardapols superiors.
L'edifici residencial de Can Regordosa és un casal de planta baixa i pis i jardí tancat a la part davantera. Els elements més destacats de la seva arquitectura són les obertures del pis superior que el caracteritzen com una construcció neogòtica. Es tracta d'obertures d'arc conopial trilobulat emmarcades per un trencaaigües motllurat que arrenca de mènsules esculpides. L' obertura més destacada és la que dona al balcó, amb balustrada de caràcter floral de pedra. Caracteritza aquesta obertura el trencaaigües esglaonat amb una rica decoració esculpida, destacant-ne una figura de Sant Jordi que ha donat nom també a la casa, coneguda com la Torre Sant Jordi . Per sobre d'aquestes obertures trobem una banda amb decoració floral estucada per damunt de la qual una petita cornisa la separa del capcer.
Les obertures de la planta baixa i dels laterals, encara que molt més sòbries que les del pis superior, també es troben també ornamentades per motllures que arrenquen de mènsules esculpides. Al capcer que corona l'edifici, per sobre mateix del balcó, hi ha un escut romboïdal de Catalunya amb decoració floral als extrems.
És també de destacar en la façana principal la sanefa de mosaic arran de cornisa i el coronament superior de l'edifici que, encara que molt senzill, imita l'estructura dels merlets medievals, així com el balcó de pedra i les dues terrasses situades lateralment que decoren les seves baranes amb traceria típicament gòtica que combina trifolis, arcs ogivals i elements geomètrics tallats en pedra. Casal residencial de planta rectangular amb terrassa i tribuna lateral i un jardí tancat al davant. És d'estil neogòtic. La planta principal té finestres conopials trilobades amb traceria típica. Al centre hi ha un balcó de pedra, la porta del qual té a la llinda un Sant Jordi esculpit. Al capcer hi ha l'escut de Catalunya. Les finestres de la planta baixa i de la façana lateral s'ornamenten amb motllura i mènsules esculpides també de tradició gòtica.

Situada a la cantonada, enfront de Ca la Godó, té jardí al voltant amb una tanca de paredat. També coneguda com a Torre Sant Jordi.

Possiblement construït cap el 1910.

http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=1963 https://www.festacatalunya.cat/articles-mostra-6425-cat-can_regordosa_o… Ajuntament de Tiana (2002). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Tiana. Vol. 1. Tiana. Rodrigo, Xavier (1981). Les cases pairals de Tiana. Patronat Municipal de Cultura. Tiana.