Edifici civil, de tipus residencial: consta de baixos, pis -on hi ha la planta principal i l'entrada- i golfes. La casa està coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. Pel seus elements arquitectònics i ornamentals por ésser considerada d'un pur estil neoclàssic. El seu interès recau especialment a la façana principal, amb un cos central una mica més avançat que els laterals, amb dues columnes que reforcen l'ús purament escultòric de l'ordre jònic i que a la vegada suportem un entaulament sobre el que s'aixeca un frontó semicircular sense funció estructural sinó ornamental. Els cossos laterals presenten sengles finestres amb trenca aigües i antefixes decoratives. L'entrada principal situada darrera les columnes té una forma semicircular (còncava). Cal destacar també la gran escalinata de dues vingudes que condueix a una terrassa a l'alçada del primer pis, davant l'entrada principal (especialment interessant els graons circulars de la part baixa de l'escala, que donen un cert moviment al conjunt). Altres elements arquitectònics de tipus neoclàssic són: balustrades, hídries, garlandes ornamentals, petits panells amb escultures, o grups escultòrics com el que corona l'edifici.
No està permesa l'entrada a l'edifici ni fer fotografies. A principis del segle XX, el senyor AntoniTapit va començar a construIr-la: La primera propietat que es coneix és la d'Isidre Puigcarbó, com es fa palés en les inicials I.P. Dorotea Arevillega, vídua de Salinas, li comprà i ha passat en herència fins l'actual propietària, la sra. Soledat Gibert. També coneguda com a Can Salines o Can Gibert.
Història
Gran casal residencial fet construir a mitjan segle XIX per Antoni Tapit. El 1862 va se adquirit per Isidre Puigcarbó. És d'estil eclèctic amb molts elements de tradició clàssica, com les dues columnes jòniques que sostenen l'entaulament de la façana principal, coronada amb un gran arc semicircular ornat amb decoració floral de terracota.
Bibliografia
http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=1965 Ajuntament de Tiana (2002). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Tiana. Vol. 1. Tiana. Rodrigo, Xavier (1981). Les cases pairals de Tiana. Patronat Municipal de Cultura. Tiana.