Can Mònic Granollers

Vallès Oriental
Avinguda del Primer Marqués de les Franqueses, 08400-GRANOLLERS
al final de la Carretera, abans d'entrar al terme de Corró.

Coordenades:

41.62157
2.29311
441111
4608002
08096-230
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
Contemporani
XVII-XX
1943
Dolent
Necessita algunes actuacions de millora
Inexistent
Fàcil
Social
Privada
Ref. cad.: 15303DG4018G
ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

Masia construïda el 1661, però reconstruïda totalment el 1943. Es tracta d'una construcció aïllada amb teulada a quatre vessants. Està rodejada per un ample pati, totalment rodejat per una tàpia d'obra, dins la qual hi ha una àmplia portalada amb arc rodó i coronament de teuladeta a doble vessant. Entre l'arc i el coronament hi ha una inscripció amb el nom de la masia i els anys de construcció i reconstrucció. L'edifici té planta baixa i dues plantes pis, a més d'una torre mirador. La façana principal s'estructura en diversos eixos de composició amb buits verticals. La força compositiva està desequilibrada cap el costat esquerra, des del punt de vista de l'espectador, amb la col·locació en aquest angle de la torre mirador i la porta principal d'entrada amb llinda d'arc dovellat. Les finestres de la porta principal són de llinda plana amb persiana enrrollable. A la segona planta, a més, hi ha una galeria coberta. A la façana de nord, a la torre hi ha amples balcons amb bréndoles de ferro forjat i suports del mateix material. Resulta, així mateix, de gran interès el seu jardí, amb arbres, especialment pins de capçada regular.

El nom de la casa sembla provenir del cognom del propietari (GARCIA-PEY, 1990). El carrer Primer Marquès de les Franqueses era conegut abans simplement com Carretera (GARCIA-PEY, 1990). Va pertànyer a Corró fins que el terme va ser annexionat l de Granollers.

GARCIA-PEY, Enric (1990) Recull onomàstic de Granollers: Motius, topònims, nomenclatura, Estudis de Granollers i del Vallès Oriental, Núm. 3, Granollers, Ajuntament de Granollers.