Can Gili Granollers

Vallès Oriental
Carrer de Sant Ferran s/n, 08400-GRANOLLERS
A la vessant dreta del riu Congost

Coordenades:

41.61352
2.27562
439647
4607121
08096-275
Patrimoni immoble
Jaciment arqueològic
Antic
Romà
Dolent
Molt probablement destruït per les edificacions (INVENTARI, 1997).
Inexistent
PEPHA nou, Zona Arqueològica
IPAC-CA
Sense accés
Social
Pública
Ajuntament de Granollers, Plaça de la Porxada, 6, 08400-GRANOLLERS
ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

Antiga zona de conreus on apareixen fragments de "tegula", "imbrex" i algun fragment molt esporàdic de terrissa comuna romana. No s'ha apreciat visualment cap estructura arquitectònica. Can Gili és una casa basilical que està localitzada al centre d'aquesta petita àrea on s'han efectuat les troballes. S'accedeix al jaciment des del carrer de Caldes fins a l'encreuament amb l'avinguda de Canovelles, des d'on es pren, a l'esquerra un camí que porta fins a la casa. Actualment es tracta d'una zona totalment urbanitzada en la qual no ha estat possible localitzar material superficial que confirmi l'existència del jaciment (INVENTARI, 1997). ESTRADA (1993) indica que es va trobar també un forn que sembla poder-se identificar amb una peguera.

A.A.M.G. (s.d.) referència restes en la següent localització 6. Can Gili, que tal vegada puguin pertànyer a aquest mateix jaciment. Fotografia de Lluís Vila i Bonamusa. A poca distància va aparèixer un possible forn de pega o peguera, que es fitxa separadament seguint (VILA, 2001). Proposta de protecció al nou PEPHA Zona Arqueològica

Existeixen notícies històriques. Va ser documentat per J. Estrada (INVENTARI, 1997).

A. A. M. G. (s.d.) Llistat del Pla d'Arqueologia Urbana de Granollers, Granollers, Àrea d'Arqueologia del Museu de Granollers.; ESTRADA I GARRIGA, Josep (s.d.) Notas arqueológicas inéditas el Vallès Oriental, Granollers.; ESTRADA I GARRIGA, Josep; VILLARONGA, Leandre (1967) La monetal y el hallazgo de Cánoves (Barcelona), Barcelona, Separata de la revista Ampurias, Vol. XXVIII, Instituto de Prehistoria y Arqueologia, Diputación de Barcelona.; INVENTARI (1997) Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya. Carta Arqueològica. Vallès Oriental. Granollers, Barcelona, Generalitat de Catalunya, exemplar mecanografiat, actualització 1997.; VILA BONAMUSA, Lluís (2001) ) Pla especial de protecció del Patrimoni Històric-Arquitectònic de Granollers. Patrimoni aqueològic. Granollers. Document administratiu.