Camí de Santa Quitèria/Camí de can Grau Granollers

Vallès Oriental
Camí de Santa Quitèria, 08400-GRANOLLERS
A la serra de Llevant

Coordenades:

41.59142
2.29916
441588
4604651
08096-184
Patrimoni immoble
Obra civil
Bo
Inexistent
Fàcil
Social
Pública
Ajuntament de Granollers, Plaça de la Porxada, 6, 08400-GRANOLLERS
ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

Passa per dalt la serra de Llevant i fa partió amb el terme de la Roca. En una bona part del seu recorregut es confon amb el camí de can Grau, en concret des de Puig Ovella fins poc abans del camí del camp de l'Arpa on es bifurca. A partir d'aquí, continua coneixent-se com a camí de can Grau. En el seu traçat pel límit del terme fins el punt al Sud de la Miranda on el camí s'obre en forma de T. Una part cau cap a Valldeoriolf a Llevant, i la part de ponent va a trobar-se novament amb el camí de Santa Quitèria, just al Nord de cal Jardiner (GARCIA-PEY, 1990).

És una via molt antiga que comunicava Granollers amb Vilanova del Vallès. El camí, que pren el nom per l'advocació a Santa Quitèria de l'església de Vilanova del Vallès, va de nord a sud per dalt de la carena de Llevant i termenejar amb la Roca del Vallès. Segurament ens trobem davant d'un dels camins antics que s'empraven per anar i venir al mercat de Granollers (http://www.granollers.org/) . En discórrer per la carena de la serra de Llevant, separa els termes municipals de la Roca del Vallès i Granollers.

GARCIA-PEY, Enric (1990) Recull onomàstic de Granollers: Motius, topònims, nomenclatura, Estudis de Granollers i del Vallès Oriental, Núm. 3, Granollers, Ajuntament de Granollers. http://www.granollers.org/