Cal Segarra de Baix Casserres

  Berguedà
  Clot de les barraques
  Sembla que l'accés original era per la façana nord, directament des del Camí de Cardona.
  624

  Coordenades:

  42.00216
  1.83087
  403178
  4650677
  08049-110
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Modern
  Popular
  XVIII
  Regular
  Serien necessàries obres de millora per a la seva recuperació.
  Inexistent
  Fàcil
  Sense ús
  Privada
  08048A00900028
  Jordi Montlló Bolart

  Masia de planta rectangular que consta de planta baixa, dos pisos i golfes, que li donen un aspecte de verticalitat. Té la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia.
  Els paraments són de pedra vista de maçoneria i grans carreus escairats a les cantoneres.
  La façana principal té una disposició simètrica a partir de tres eixos de verticalitat. La porta principal és de mig punt amb grans dovelles, mentre que les finestres tenen les llindes i ampits de rajols. Destaca a la planta sota coberta les obertures en forma d'ull de bou.
  A la façana oest, la masia disposa d'un cobert fet de pedra, actualment enrunat i que servia com a magatzem per les feines del camp.

  Una parra tapa part de la façana principal. En el cobert adossat s'observa la boca del que podria ser un forn de pa, però inusualment alta.

  La masia consta en el mapa encarregat pel Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya de l'any 1923, amb el nom de "Cal Segarra".

  AJUNTAMENT DE CASSERRES (2011). Pla Especial Urbanístic del Catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable. Casserres (Berguedà).